Νέο κεφάλαιο για τον συνεδριακό τουρισμό της Αθήνας: Σημαντικό βήμα η παραχώρηση του Tae Kwon Do στην Περιφέρεια Αττικής

Μια θετική εξέλιξη για την ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού και τη συνολική αναβάθμιση της Αθήνας ως διεθνούς προορισμού σηματοδοτεί η παραχώρηση του Κλειστού Ολυμπιακού Γηπέδου Tae Kwon Do στην Περιφέρεια Αττικής, με σκοπό την αξιοποίησή του ως πολυλειτουργικό συνεδριακό, εκθεσιακό και πολιτιστικό κέντρο.

Η απόφαση αυτή, που αφορά και την ευρύτερη παραλιακή ζώνη, αποτελεί δικαίωση ενός διαχρονικού αιτήματος τόσο του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Εκδηλώσεων και Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO & DES) όσο και της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής-Αργοσαρωνικού (ΕΞΑ) και της τουριστικής αγοράς συνολικά.

Με στρατηγική θέση, εύκολη πρόσβαση και σημαντική ιστορική αξία, ο χώρος του Tae Kwon Do έχει όλα τα εχέγγυα να μετατραπεί σε σημείο αναφοράς για διεθνή συνέδρια, εκθέσεις και εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, δίνοντας ώθηση σε έναν ποιοτικότερο και περισσότερο βιώσιμο τουρισμό για την πρωτεύουσα.


ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ (ΕΞΑ): «Όραμα δεκαετιών παίρνει σάρκα και οστά»

Ο πρόεδρος της ΕΞΑ, κ. Ευγένιος Βασιλικός, υπογράμμισε ότι η εξέλιξη αυτή είναι ένα καθοριστικό βήμα για την πλήρωση ενός διαχρονικού κενού στις υποδομές της Αθήνας:

«Η δημιουργία ενός σύγχρονου Μητροπολιτικού Συνεδριακού Κέντρου θα ενισχύσει τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της πόλης, λειτουργώντας συμπληρωματικά προς τις σημαντικές επενδύσεις στην παραλιακή ζώνη, όπως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το The Ellinikon και τα νέα ξενοδοχειακά συγκροτήματα».

Τόνισε επίσης ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα φέρει σημαντικά αυξημένα έσοδα για την τοπική κοινωνία και οικονομία, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην Περιφέρεια Αττικής για την άμεση προώθηση των απαιτούμενων διαδικασιών.


ΑΝΤΩΝΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ (HAPCO & DES): «Ορόσημο για τον κλάδο μας»

Η πρόεδρος του HAPCO & DES, κα Αντωνία Αλεξάνδρου, χαρακτήρισε την παραχώρηση του Tae Kwon Do ως «Λυδία λίθο» για τη συνεδριακή δραστηριότητα στην πρωτεύουσα:

«Η απόφαση αυτή αποτελεί ορόσημο για τον κλάδο μας και δικαίωση ενός μακροχρόνιου αγώνα. Είναι μια αισιόδοξη εξέλιξη που ενισχύει τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας στον συνεδριακό τουρισμό».

Η ίδια επισήμανε πως ο Σύνδεσμος διαθέτει το όραμα, την τεχνογνωσία και την εμπειρία για να στηρίξει ενεργά την αξιοποίηση του χώρου και τη μετατροπή του Tae Kwon Do σε σημείο διεθνούς προβολής και πολιτιστικής εξωστρέφειας.


Ένα έργο με πολλαπλασιαστικό αποτύπωμα

Η επένδυση αυτή αναμένεται να λειτουργήσει ως καταλύτης για την τουριστική, οικονομική και πολιτιστική αναγέννηση της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Με στόχο την προσέλκυση διεθνών διοργανώσεων, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων, η Αθήνα κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τον μετασχηματισμό της σε κορυφαίο συνεδριακό κόμβο της Μεσογείου.

Το νέο κεφάλαιο για την πόλη ξεκινά με κοινό όραμα και συνέργειες – και με ξεκάθαρη δέσμευση όλων των φορέων να το κάνουν πραγματικότητα.