Gianluca Buongiorno, AIM Group: Η αγορά των εκδηλώσεων βιώνει μια απότομη επανεκκίνηση

Σημαντικές εκδηλώσεις επιστρέφουν στη δια ζώσης μορφή!

Image by Florian Pircher from Pixabay

 

Το τελευταίο μέρος του έτους χαρακτηρίζεται από ένα γεμάτο ημερολόγιο συνεδρίων και εκδηλώσεων στο AIM Group με 35 μεγάλες εκδηλώσεις που αφορούν περισσότερους από 15.000 συμμετέχοντες. Αυτή η έντονη δραστηριότητα περιλαμβάνει όλους τους τύπους εκδηλώσεων, γεγονός που αποτελεί ένα θετικό πρόσημο για όλο τον Όμιλο και ένα σήμα της ενδεχόμενης επανεκκίνησης για ολόκληρο τον κλάδο.

Το τελευταίο μέρος του έτους αποδεικνύεται μια περίοδος πραγματικής επανεκκίνησης για την AIM Group International, με μια απότομη επανεκκίνηση των προσωπικών εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν πολλά διεθνή συνέδρια με μεγάλο κοινό. Από τα τέλη Αυγούστου έως τον Δεκέμβριο, ο Όμιλος AIM διαχειρίζεται 35 μεγάλες εκδηλώσεις (με περισσότερους από 100 συμμετέχοντες) που αφορούν περίπου 15.000 συμμετέχοντες συνολικά. Σε αυτά τα events συμπεριλαμβάνονται όλοι οι τύποι εκδηλώσεων: συνεδριάσεις συλλόγων και εταιρειών (φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές), μαθήματα CME, δραστηριότητες DMC και ταξίδια κινήτρων (ακόμη και από το εξωτερικό). Αυτές οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε εικονική, αλλά συχνότερα σε υβριδική μορφή, με μεγάλη προσωπική συμμετοχή.

Βιώνουμε μια ενθουσιώδη ανταπόκριση σε δια ζώσης εκδηλώσεις από ενώσεις και εταιρικούς πελάτες. Οι αντιπρόσωποί του, φυσικά, είναι χαρούμενοι που φεύγουν για ένα ταξίδι, συναντούν τους διεθνείς συναδέλφους τους πρόσωπο με πρόσωπο, ανταλλάσσουν ιδέες, συζητούν ελεύθερα και ενισχύουν νέες σχέσεις σε ένα ασφαλές περιβάλλον” περιγράφει ο Gianluca Buongiorno, Πρόεδρος της AIM Group International. “Η ασφάλεια είναι ένα σημαντικό μέλημα, έχουν τεθεί όλα τα προστατευτικά και προληπτικά μέτρα και παρατηρούμε ότι οι συμμετέχοντες αισθάνονται πολύ άνετα, με αυτοπεποίθηση και συνηθίζουν γρήγορα σε αυτήν τη νέα κανονικότητα”.

Μεγάλες εκδηλώσεις διοργανώθηκαν με επιτυχία, όπως το Ευρωπαϊκό Συνέδριο ESOT 2021, το οποίο συγκέντρωσε 1.200 συμμετέχοντες στο Μιλάνο, μαζί με 1.400 συνέδρους στο διαδίκτυο. Η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων Cibus στην Πάρμα, η Γενική Συνέλευση και το Επιστημονικό Συμπόσιο (GASS) της Διεθνούς Ένωσης Ραδιοεπιστημών είναι άλλα σημαντικά συνέδρια που προγραμματίζονται σε όλη την Ευρώπη: (Αυστρία, Βέλγιο, Ιταλία, Πορτογαλία κ.λπ.).

“Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με αυτά τα αποτελέσματα. Η ικανότητά μας να υποστηρίζουμε τους πελάτες που λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις σε ένα πολύ δύσκολο πλαίσιο, η ικανότητά μας να αλλάζουμε και να προσαρμοζόμαστε με ευελιξία, η ταχύτητα και η διαθεσιμότητά μας σήμαιναν ότι διατηρήσαμε μακροχρόνιες σχέσεις πελατών και αποκτήσαμε νέους πελάτες και εκδηλώσεις. Από την πανδημία, έχουμε πειραματιστεί με τους πελάτες μας και τους βοηθήσαμε να στραφούν σε νέες λύσεις, μορφές και τεχνολογίες. Είχαμε μερικά εκπληκτικά αποτελέσματα, για παράδειγμα η περιοδεία SIAARTI ICare ή το FIMP House αναγνωρίστηκαν πρόσφατα με διεθνή βραβεία καινοτομίας” συνεχίζει ο Buongiorno.

“Τώρα, στην AIM Group, έχουμε μια εμμονή: να κάνουμε τα γεγονότα να πραγματοποιούνται με επιτυχία, να διασφαλίζουμε ότι οι συμμετέχοντες είναι ασφαλείς, αφοσιωμένοι και ικανοποιημένοι και διατηρούμε αυτές τις αλλαγές καθώς ξεκινάμε την πορεία προς τη νέα φυσιολογικότητα. Αντιμέτωποι με τις νέες μας πραγματικότητες, έχουμε δεσμευτεί να ολοκληρώσουμε τον μετασχηματισμό και να τον ωθήσουμε προς τα εμπρός, προς έναν νέο τρόπο σχεδιασμού εκδηλώσεων και υποστήριξης πελατών. Έχει να κάνει με την επιμονή, γιατί αφού προετοιμαστήκαμε για την αρχική φάση, τώρα η πρόκληση είναι να εκπληρώσουμε ολόκληρη τη διαδικασία, παρά τις δυσκολίες. Είμαστε βέβαιοι ότι η ανάκαμψη της βιομηχανίας εκδηλώσεων και το νέο της πρόσωπο και ταυτότητα θα αναδειχθούν μόνο αν δεν αφήσουμε την εμμονή μας να το πραγματοποιήσουμε» καταλήγει ο Gianluca Buongiorno.