Αφύπνιση και προώθηση αλλαγών για τους 300 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο που ζουν με σπάνιες παθήσεις, τις οικογένειες και τους φροντιστές τους

Ημερομηνία 26/02/2022, 9:00 πμ - 1:00 μμ
Τοποθεσία
Διεύθυνση ,
Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων & Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος
Επαγγελματίας Οργανωτής / PCO Cubix Minds Events
Τηλέφωνο +35770004464
Email hello@cubix.com.cy
Website raredisorderscyprus.com/rdd2022/

Η Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων είναι η επίσημη παγκόσμια καμπάνια ευαισθητοποίησης για τα σπάνια νοσήματα, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου.

Κύριος στόχος της καμπάνιας είναι να αφυπνίσει το ευρύ κοινό και τους αρμόδιους φορείς στα κέντρα λήψης αποφάσεων για τα σπάνια νοσήματα και τις συνέπειές τους στη ζωή των ασθενών και των οικογενειών τους. Η Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων καθιερώθηκε από την EURORDIS Rare Diseases Europe και το Συμβούλιο Εθνικών Οργανισμών Ασθενών το 2008.

Κατεβάστε το ενημερωτικό (στα Αγγλικά)

Από την πλευρά της, και παράλληλα με την πανευρωπαϊκή/παγκόσμια καμπάνια ευαισθητοποίησης, η κάθε χώρα μέλος διοργανώνει τις δικές της εκδηλώσεις για το τοπικό κοινό.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων διοργανώνει συνέδριο ενημέρωσης για τα καίρια θέματα που αφορούν την κοινότητα των σπάνιων νοσημάτων στην Κύπρο, με ακροατήριο ασθενείς, οικογένειες, φροντιστές, Επαγγελματίες Υγείας και αρμόδιους πολιτικούς φορείς. Παράλληλα με το συνέδριο, η ΠαΣΣΠ έχει διοργανώσει τη φωταγώγηση κτιρίων ανά το παγκύπριο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2022, ανήμερα της επετείου της Ημέρας Σπάνιων Παθήσεων.
Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από την Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων και τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας. Συνεργάτες μας το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Φοιτητική Ένωση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις, συζητήσεις και βιώματα ασθενών που θα συμβάλουν στη δημιουργία μιας αντιπροσωπευτικής εικόνας των πολλών και πολυδιάστατων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα άτομα που επηρεάζονται από σπάνιες παθήσεις στην Κύπρο, προς ευαισθητοποίηση τόσο της κοινωνίας όσο και των αρμόδιων φορέων, και προώθηση βελτιωτικών αλλαγών.

Χάρτης

Δεν υπάρχει Χάρτης

Γεωγραφική Περιοχή

  • Κύπρος
  • Κατηγορία/ες Συνεδρίου

  • Συνέδριο για τα Αυτοάνοσα Νοσήματα
  • Συνέδριο για τα Μεταβολικά Νοσήματα
  • Συνέδριο Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής
  • Το MedicalCongress.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

    Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr