Διημερίδα «Απομυελίνωση και όψιμη ηλικία»

Ημερομηνία 19/03/2022 - 20/03/2022, Ολοήμερο
Τοποθεσία Mediterannean Palace
Διεύθυνση Καρατάσου και Σαλαμίνος, Θεσσαλονίκη
Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία
Επαγγελματίας Οργανωτής / PCO Global Events
Τηλέφωνο 210 3250260
Email antonia@globalevents.gr
Website globalevents.eventsair.com/demyelination/regform/Site/Register

Χαιρετισμός

Με χαρά σας καλωσορίζω σε αυτήν την εκπαιδευτική διημερίδα της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας, η οποία θα επικεντρωθεί στα νευροανοσολογικά και απομυελινωτικά νοσήματα στην όψιμη ηλικία.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες υπάρχει μεγάλη εξέλιξη στη νευροανοσολογία, με την αναγνώριση νέων νευρολογικών συνδρόμων όπως οι αυτοάνοσες εγκεφαλίτιδες και το φάσμα της οπτικής νευρομυελίτιδας. Παράλληλα έχουμε κατανοήσει σημαντικά ανοσολογικά μονοπάτια σε ασθένειες όπως στην σκλήρυνση κατά πλάκας, και οι πληροφορίες αυτές έχουν οδηγήσει σε νέες στοχευμένες θεραπείες με πολύ καλά αποτελέσματα, οι οποίες όμως χρήζουν στενής παρακολούθησης για την αποφυγή σημαντικών παρενεργειών μέσω καταστολής του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι γνωστό ότι τα αυτοάνοσα νευρολογικά νοσήματα εκδηλώνονται συνηθέστερα σε σχετικά νέες ηλικίες, ενώ η εμφάνισή τους στην όψιμη ηλικία φαίνεται ότι είναι λιγότερο συχνή και είναι λιγότερο μελετημένη. Δυστυχώς οι κλινικές μελέτες βασίζονται κυρίως σε ομάδες ασθενών οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνουν τις όψιμες ηλικίες και δεν υπάρχει μεγάλη εμπειρία στην χορήγηση ανοσοτροποιητικών θεραπειών σε αυτές τις ηλικίες. Παράλληλα, η γήρανση του ανοσοποιητικού συστήματος, φαίνεται να σχετίζεται με συχνές ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στις μεγαλύτερες ηλικίες. Όλα αυτά δημιουργούν ερωτηματικά για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτούς τους ασθενείς στην όψιμη ηλικία.

Πιστεύω ότι η διημερίδα που οργανώνει η Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία θα θέσει αυτά τα ερωτήματα και ελπίζω να μας βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση και αντιμετώπιση αυτών των νοσημάτων στην όψιμη ηλικία. Ελπίζουμε με τη διαδραστική συμμετοχή όλων, στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Εκ μέρους της ΕΝΕ
Ο Πρόεδρος,
Γεώργιος Τσιβγούλης
Καθηγητής Νευρολογίας ΕΚΠΑ

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...

Γεωγραφική Περιοχή

  • Μακεδονία
  • Κατηγορία/ες Συνεδρίου

  • Συνέδριο Νευρολογίας
  • Το MedicalCongress.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

    Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr