ΕΔΟ ΜΑΖΙ – Κοινωνική Υποστήριξη & Συναισθηµατική Υγεία την Εποχή του Κορωνοϊού

Ημερομηνία 17/04/2021, 12:00 μμ - 4:00 μμ
Τοποθεσία Online
Διεύθυνση -, -
Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας Ελληνική Διπολική Οργάνωση (ΕΔΟ)

Θα συζητηθεί ο ρόλος της κοινωνικής υποστήριξης στη Διπολική διαταραχή και στην Κατάθλιψη. Θα γίνει ενηµέρωση για τις δράσεις κοινωνικής υποστήριξης που ήδη τρέχουν. Παράλληλα θα ξεκινήσει η δράση ατοµικής κοινωνικής υποστήριξης που θα παρέχει δωρεάν αξιολόγηση και ενηµέρωση για την ψυχική κατάσταση ασθενών που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στον ιδιωτικό τοµέα αλλά και ασθενών που το παρόν διάστηµα λόγω των συνθηκών είναι κοινωνικά αποµονωµένοι. Η ατοµική δράση υποστήριξης θα παρέχει ένα ασφαλές πλαίσιο έναρξης και υποστήριξης για τον κάθε άνθρωπο που αντιµετωπίζει δυσκολίες στην διάθεση του και θα παρέχει υποστήριξη και σωστή καθοδήγηση για την κάλυψη των αναγκών του. Οι δράσεις υποστηρίζονται εθελοντικά από τους ειδικευόµενους ψυχολόγους του BipolarLab.edu.gr.

Η διπολική διαταραχή (ή πιο παλιά µανιοκατάθλιψη) είναι η πιο σοβαρή ψυχική διαταραχή της διάθεσης. Χαρακτηρίζεται κυρίως από επεισόδια Μανίας (ανεβασµένης & εκτός ελέγχου διάθεσης) και επεισόδια Κατάθλιψης (πεσµένης διάθεσης µε σηµαντική δυσκολία στη λειτουργία). Υπολογίζεται ότι πάσχουν 1-6% του πληθυσµού παγκοσµίως, δηλαδή περίπου 600.000 Έλληνες ασθενείς. Το φάσµα των διπολικών διαταραχών είναι ευρύ και η σωστή θεραπεία τους βασίζεται στη σωστή και πρώιµη διάγνωση καθώς και στην εξειδικευµένη ψυχοκοινωνική και φαρµακευτική παρέµβαση. Η ενηµέρωση αποτελεί σηµαντικό κοµµάτι της καλής πορείας της Διπολικής διαταραχής και βοηθάει και στην αποστιγµατοποίησή της.

Η Ελληνική Διπολική Οργάνωση (ΕΔΟ) υποστηρίζει την Παγκόσµια Ηµέρα Διπολικής Διαταραχής οργανώνοντας µία σειρά από ενηµερωτικές και ψυχαγωγικές δράσεις µε στόχο την ενηµέρωση των ασθενών, των συγγενών τους καθώς και του ευρύτερου κοινού. Συνοπτικά οι δράσεις που θα λάβουν µέρος:

1. Ανοιχτή οµιλία για το ρόλο της Κοινωνική Υποστήριξης στη Διπολική διαταραχή & την Κατάθλιψη µε τη συµµετοχή ανθρώπων µε προσωπική εµπειρία

2. Ταινία µικρού µήκους µε θέµα τη Διπολική διαταραχή και την Υποστήριξη

3. Συνέχιση δράσεων Οµαδικής υποστήριξης και έναρξη Ατοµικής Υποστήριξης (edomazi.gr)  

Παρακαλούµε όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν και να συµµετέχουν στις ενηµερωτικές και ψυχαγωγικές δράσεις να κάνουν εγγραφή στη λίστα συµµετοχής της ΕΔΟ http://bit.ly/edo2021 ή τηλεφωνικά στο 6970018622 . Οι δράσεις θα πραγµατοποιηθούν διαδικτυακά µέσα στον Απρίλη. Η συµµετοχή σε όλες τις δράσεις πάντα παρέχεται δωρεάν και είναι ανοιχτή σε όλο το ενδιαφερόµενο κοινό. Η επιστηµονική οµάδα & συνεργάτες της ΕΔΟ είναι διαθέσιµοι στα ΜΜΕ για την ενηµέρωση του κοινού. Ευχαριστούµε για την κοινοποίηση του δελτίου τύπου.

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...

Γεωγραφική Περιοχή

Κατηγορία/ες Συνεδρίου

  • Συνέδριο Ψυχιατρικής
  • Συνέδριο Ψυχολογίας
  • Το MedicalCongress.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

    Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr