Η ΔΕΠΥ στο Φοιτητή: Αποτελεσματικές Στρατηγικές

Ημερομηνία 06/10/2018, Ολοήμερο
Τοποθεσία Deree – The American College of Greece
Διεύθυνση -, -
Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας Deree – The American College of Greece
Επαγγελματίας Οργανωτής / PCO Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς
Website www.facebook.com/events/159741121405123/

Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) είναι μια από τις συχνότερες νευροβιολογικές διαταραχές η οποία εμφανίζεται στο 5-7% του μαθητικού πληθυσμού και στο 4% των ενηλίκων. Παρ᾽ όλα αυτά δεν είναι ευρέως γνωστή με αποτέλεσμα να ξεφεύγει της έγκαιρης διάγνωσης και της σωστής αντιμετώπισης.

Οι φοιτητές με ΔΕΠΥ δυσκολεύονται στη μελέτη και σε όποια εργασία απαιτεί συγκέντρωση, στη διαχείριση της καθημερινότητας, στον ύπνο και σε άλλες λειτουργίες αυτοφροντίδας. Συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις ερωτικές και κοινωνικές σχέσεις, και παρασύρονται εύκολα σε διαφόρων ειδών εξαρτήσεων (βιντεοπαιχνίδια, σερφάρισμα στο ίντερνετ, ουσίες). Όταν είσαι φοιτητής πρέπει να μπορείς να δουλεύεις μεθοδικά, συστηματικά και συγκεντρωμένα. Να θυμάσαι αυτά που μαθαίνεις, να οργανώνεσαι και να προγραμματίζεις τη ζωή σου πολύ διαφορετικά ειδικά αν ζεις μακρυά από τους δικούς σου. Πρέπει να κινητοποιείσαι ακόμα και όταν βαριέσαι, να ελέγχεις τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά σου έτσι ώστε να τα βγάζεις πέρα με την νέες σου υποχρεώσεις και ελευθερίες, και να κρατάς καλές ισορροπίες μεταξύ δουλειάς και διασκέδασης. Τα ελλείμματα της ΔΕΠΥ στη μνήμη, την οργάνωση, τον προγραμματισμό, τη κινητοποίηση και τον συναισθηματικό αυτοέλεγχο δημιουργούν προβλήματα στη διαχείριση της καθημερινότητας σε όλους αυτούς τους τομείς.

Οι φοιτητές με ΔΕΠΥ είναι ένας μη χαρτογραφημένος πληθυσμός ο οποίος δεν υποστηρίζεται πια από το οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον αλλά και ούτε από το νομικό πλαίσιο. Αν όμως γίνουν αντιληπτά έγκαιρα τα προβλήματα συγκέντρωσης, μνήμης, οργάνωσης, διαχείρισης χρόνου κτλ. και γίνει σωστή διάγνωση τότε πολλά προβλήματα που απορρέουν από μια μη διαγνωσμένη ΔΕΠΥ θα αποφευχθούν.

Έτσι φέτος στα πλαίσια της παγκόσμιας εβδομάδας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τη ΔΕΠΥ το ADHD Hellas διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, με θέμα: «Η ΔΕΠΥ στο Φοιτητή: Αποτελεσματικές Στρατηγικές», στο Deree – The American College of Greece, με την αιγίδα του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς. Διακεκριμένοι ομιλητές στο χώρο της ΔΕΠΥ και του coaching θα παρουσιάσουν αποτελεσματικές στρατηγικές διαχείρισης των βασικών χαρακτηριστικών της ΔΕΠΥ που δυσκολεύουν τους μαθητές και φοιτητές με αυτή τη διαταραχή. (facebook event στο https://www.facebook.com/events/159741121405123/)
Η ημερίδα απευθύνεται σε φοιτητές, σπουδαστές, υποψήφιους φοιτητές, ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, συμβούλους ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, και γονείς.

Το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας με επωνυμία ADHD Hellas (www.adhdhellas.org) είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2009 με έδρα την Αθήνα από εθελοντές με σκοπό την διάδoση, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση πάνω στη διαταραχή.

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Χριστίνα Γεωργιάδου
Πρόεδρος

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...

Γεωγραφική Περιοχή

  • Αττική – Αθήνα
  • Κατηγορία/ες Συνεδρίου

  • Συνέδριο για την Ιατρική Επιστήμη
  • Συνέδριο Ιατρικής Εκπαίδευσης
  • Το MedicalCongress.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

    Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr