Τα Σημάδια της Διπολικής Υποτροπής & η Διαχειρισή τους

Ημερομηνία 17/03/2018 - 18/03/2018, Ολοήμερο
Τοποθεσία -
Διεύθυνση -, webinar
Τηλέφωνο 210-8816137
Website bipolarlab.typeform.com/to/aD3XcK

Webinar: Τα Σημάδια της Διπολικής Υποτροπής & η Διαχειρισή τους

Γνωρίζοντας τα Σημάδια της Διπολικής υποτροπής μπορείτε να προφυλαχθείτε από ερχόμενα επεισόδια μανίας και κατάθλιψης. Τα στρεσσογόνα γεγονότα, οι αλλαγές στον καιρό και η ίδια η φύση των συναισθηματικών διαταραχών αυξάνουν τον κίνδυνο για νέα επεισόδια. Με τις κατάλληλες γνώσεις και επιδεξιότητες η πιθανότητα υποτροπής μπορεί να μειωθεί αρκετά.

 • Μάθετε για τα πρώιμα σημάδια και συμπτώματα των μανιακών και καταθλιπτικών επεισοδίων & την ατομική υπογραφή υποτροπής.
 • Αποκτήστε επιδεξιότητες που θα σας βοηθούν να αναγνωρίζετε και να διαχειρίζεστε τα πρώιμα σημάδια και συμπτωματά σας.
 • Φτιάξτε το δικό σας χρονογράφημα & την δική σας ατομική ΑΣΠΥΔΑ(Ατομικό Σχέδιο Πρόληψης Υποτροπών Διπολικών Ασθενών) και στρατηγική προφύλαξης.
 • Προτείνεται να έχει παρακολουθηθεί το Εισαγωγικό Σεμινάριο/webinar Διπολική διαταραχή και Κατάθλιψη σε Απλά Ελληνικά.Δίνεται βεβαίωση και πιστοποιητικό συμμετοχής για φοιτητές και επαγγελματίες.

  Εισηγητής:

  Δρ. Ιωάννης Γ. Μάλλιαρης, BSc., PhD, Ψυχολόγος, Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Institute of Psychiatry, King’s College London) με εξειδίκευση στη διάγνωση και θεραπεία της διπολικής διαταραχής και κατάθλιψης.

Περιγραφή

Μέρος 1: Θεωρητικό

Τι είναι και ποιά είναι τα πρώιμα σημάδια και συμπτώματα της διπολικής διαταραχής και της κατάθλιψης; Πως εμφανίζονται και πως ανιχνεύονται; Πως μπορούν να μας προειδοποιήσουν για ερχόμενα επεισόδια μανίας και κατάθλιψης; Πόσο χρόνο έχουμε μέχρι το επόμενο επεισόδιο; Πως μπορούμε να τα διαχειριστούμε και τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να σταματήσουμε ένα ερχόμενο επεισόδιο μανίας ή κατάθλιψης; Τι είναι η ατομική υπογραφή υποτροπής; Τι είναι το χρονογράφημα της συναισθηματικής μας κατάστασης και πως μας βοηθάει στο να καταλάβουμε προηγούμενα επεισόδιά μας. Πως μπορούμε να φτιάξουμε την δική μας ατομική ΑΣΠΥΔΑ (Ατομικό Σχέδιο Πρόληψης Υποτροπών Διπολικών Ασθενών) και να έχουμε την καλύτερη δυνατή στρατηγική ώστε να αντιμετωπίσουμε την εμφάνιση νέων επεισοδίων;

Οι παραπάνω και πολλές άλλες ερωτήσεις θα καλυφθούν στο πρώτο μέρος του διαδικτυακού σεμιναρίου. Στο δεύτερο βιωματικό μέρος θα μάθουμε πως δημιουργείται το χρονογράφημα καθώς και η ΑΣΠΥΔΑ.

Μέρος 2: Βιωματικό (προαιρετικό)

Ως συμμετέχων θα φτιάξεις το χρονογράφημα συναισθηματικής σου κατάστασης και την δική σου ατομική ΑΣΠΥΔΑ (Ατομικό Σχέδιο Πρόληψης Υποτροπών Διπολικών Ασθενών).

Συγκεκριμένα θα μάθεις:

– να αναγνωρίζεις τα ατομικά σου πρώιμα σημάδια και συμπτώματα
 και την ατομική σου υπογραφή υποτροπής.

– να δημιουργήσεις το χρονογράφημα συναισθηματικής σου κατάστασης
.

– να δημιουργήσεις και να χρησιμοποιείς την ατομική σου ΑΣΠΥΔΑ (πλάνο πρόληψης).

Οι παραπάνω τεχνικές αποτελούν τις πιο επιστημονικά τεκμηριωμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις για την προφύλαξη από νέα επεισόδια μανίας και κατάθλιψης και είναι χρήσιμες τόσο σε διπολικούς και καταθλιπτικούς ασθενείς όσο και στους συγγενείς τους.

H συμμετοχή στο δεύτερο βιωματικό μέρος του webinar για τα σημάδια υποτροπής είναι προαιρετική. Δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να αναφερθεί στις δικές του υποτροπές εάν δεν το θέλει και δεν το θεωρεί χρήσιμο. Μπορεί απλώς να παρακολουθήσει και να μάθει από τους άλλους συμμετέχοντες εντελώς ανώνυμα. Επίσης δεν υπάρχει επιπλέον χρεώση για την δεύτερη ημέρα συμμετοχής.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο αποτελεί μία καλή βάση για την παρακολούθηση πιο εξειδικευμένων διαγνωστικών και θεραπευτικών προγραμμάτων που παρέχονται από το Διπολικό θεραπευτικό εργαστήρι του Δρ. Ιωάννη Γ. Μάλλιαρη & Συνεργάτες. Θα υπάρξει η δυνατότητα σε όποιον θελήσει να συνεχίσει την εφαρμογή του συγκεκριμένου σεμιναρίου σε ατομική ή ομαδική βάση.

Τιμή συμμετοχής:

25 ευρώ το άτομο για παρακολούθηση & συμμετοχή 1 χρόνου στο ηλεκτρονικό μάθημα με δυνατότητα ανανέωσης μετά από 1 χρόνο (μειωμένο για άνεργους και φοιτητές).

60 ευρώ το άτομο για παρακολούθηση & εφ’ όρου ζωής πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό που θα ανανεώνεται συνέχεια.

100 ευρώ το άτομο για παρακολούθηση & εφ’ όρου ζωής πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό που θα ανανεώνεται συνέχεια μαζί με DVD που θα περιλαμβάνει όλο το υλικό.

Δεν προβαίνουμε σε έλεγχο των παραπάνω. Βασιζόμαστε στην ειλικρινειά σας.

Τοποθεσία: Διαδικτυακά

Όσοι συμμετέχοντες κλείσουν θέση, θα λάβουν πρόσκληση σε μία ιδιωτική ηλεκτρονική διεύθυνση (web link), που θα τους επιτρέψει να το παρακολουθήσουν διαδικτυακά και να συμμετέχουν στο ηλεκτρονικό μάθημα.

Απαιτείται υπολογιστής με πρόσβαση στο internet

Χρησιμοποιούμε ειδικό elearning software που κάνει εύκολη την συμμετοχή όλων. Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν επηρεάζει την ποιότητα παρακολούθησης του ηλεκτρονικού μαθήματος.

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...

Γεωγραφική Περιοχή

Κατηγορία/ες Συνεδρίου

 • Συνέδριο Ψυχιατρικής
 • Το MedicalCongress.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

  Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr