Το ταξίδι της Διπολικής διαταραχής στο Ελληνικό Πέλαγος

Ημερομηνία 22/04/2023, Ολοήμερο
Τοποθεσία Online
Διεύθυνση -, -
Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας Ελληνική Διπολική Οργάνωση (ΕΔΟ)
Website bipolarlab.typeform.com/to/tbas0E5X

Στις 30 Μαρτίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια ημέρα Διπολικής διαταραχής (Μανιοκατάθλιψης). Αυτή είναι και η ημέρα γέννησης του Vincent Van Gogh ο οποίος θεωρείται ότι έπασχε από τη διπολική διαταραχή. Η Παγκόσμια Ημέρα Διπολικής διαταραχής είναι σημαντική ημέρα για να θυμόμαστε τους ανθρώπους με διπολική διαταραχή αλλά και για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού. Δημιουργήθηκε από τρεις διεθνείς οργανώσεις για τη διπολική διαταραχή (Asian Network of Bipolar disorders, International Bipolar Foundation, International Society for Bipolar disorders) και στην Ελλάδα υποστηρίζεται από την Ελληνική Διπολική Οργάνωση. Η θεματολογία αυτής της χρονιάς θα είναι:
“Το ταξίδι της Διπολικής διαταραχής στο Ελληνικό Πέλαγος”

Ανοιχτή Ημερίδα: 22/04/23 στις 11πμ – 2μμ

μέσω zoom (διαδικτυακά)

 

Στις 22 Απριλίου 2023, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Διπολικής Διαταραχής με τίτλο “Το ταξίδι της Διπολικής διαταραχής στο Ελληνικό Πέλαγος”. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom, από τις 11π.μ. έως τις 2μ.μ., και είναι ανοιχτή σε όλους με δωρεάν εγγραφή.

 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις, συζητήσεις και συνεντεύξεις με ανθρώπους που έχουν προσωπική εμπειρία με τη διπολική διαταραχή και με ειδικούς του χώρου ψυχικής υγείας, ενώ θα γίνει αναφορά στο Πρότυπο Κλινικό κέντρο του BipolarLab, στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα και στην κοινωνική δράση της Ελληνικής Διπολικής Οργάνωσης edomazi.gr.

 

 

Η ημερίδα έχει ως στόχο να ενημερώσει το κοινό για τη διπολική διαταραχή, να μοιραστεί προσωπικές ιστορίες και εμπειρίες, να προωθήσει τη συζήτηση και να αναδείξει τις καινοτόμες προσεγγίσεις στη θεραπεία και την υποστήριξη των ανθρώπων που πλήττονται από αυτή.

 

Η εκδήλωση απευθύνεται τόσο σε άτομα που πάσχουν από διπολική διαταραχή, όσο και στις οικογένειες, στους φίλους και στους επαγγελματίες ψυχικής υγείας που επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη διπολική διαταραχή.

 

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...

Γεωγραφική Περιοχή

Κατηγορία/ες Συνεδρίου

  • Συνέδριο Ψυχιατρικής
  • Το MedicalCongress.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

    Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr