ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Ημερομηνία 22/04/2021, Ολοήμερο
Τοποθεσία αίθουσα «ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ», στην εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ
Διεύθυνση -, Αθήνα
Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας με την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), της Hellenic Association of CRO’s (HACRO) και του PhRMA Innovation Forum (PIF).
Website digitalhealthforum.gr

Ο Σύλλογος Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (Σ.Α.Φ.Ε.Ε.), πιστός στη στρατηγική του Συλλόγου για παρεμβάσεις, σε όλα τα θέματα που απασχολούν τη φαρμακευτική αγορά και γενικότερα τον χώρο της υγείας, διοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, από τις 9:30 έως τις 17:30, με σημείο μετάδοσης την αίθουσα «ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ», στην εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ.

Με δεδομένο ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ταχύτατη διαδικασία μετάβασης προς την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, ωθούμενη από τις παγκόσμιες εξελίξεις, αλλά και το γεγονός πως η πανδημία επιτάχυνε αυτές τις εξελίξεις στον χώρο της ΥΓΕΙΑΣ, όπου η άμεση υιοθέτηση ψηφιακών λύσεων επιβλήθηκε με δραματικό τρόπο, ευθύνη όλων όσων υπηρετούν αυτόν τον χώρο είναι η μετάβαση να γίνει ορθολογικά και παραγωγικά.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα υπάρξει η ευκαιρία να «ψηλαφηθούν» οι ανάγκες όλων των τμημάτων της αγοράς και της κρατικής παρέμβασης, αλλά και να συζητηθούν προκλήσεις, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το 5G και άλλες ψηφιακές δυνατότητες, με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων, παραγόντων της φαρμακευτικής αγοράς και της πολιτικής ηγεσίας.

Στην έναρξή του, την προσφώνηση θα κάνει ο Δρ Αντώνιος Αυγερινός, πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, γενικός διευθυντής ΣΑΦΕΕ, διδάκτορας Φαρμακευτικής.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι κ.κ.: Δημήτριος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος ΣΑΦΕΕ, Γιώργος Παπάζογλου, γενικός γραμματέας ΣΑΦΕΕ, Ολύμπιος Παπαδημητρίου, πρόεδρος Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), Θεόδωρος Τρύφων, πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Απόστολος Βαλτάς, πρόεδρος Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Ευαγγελία Κοράκη, πρόεδρος Συλλόγου Επιχειρήσεων Διεξαγωγής Κλινικών Μελετών (CRO’s), HACRO, και Γιώργος Τουσίμης, αντιπρόεδρος Δ.Σ. PhRMA Innovation Forum (PIF).

Η κήρυξη της έναρξης των εργασιών του συνεδρίου θα γίνει από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Ακόμη, στο συνέδριο θα δώσουν το «παρών» ο κ. Γεώργιος Στύλιος, υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και Ιωάννης Κωτσιόπουλος, γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, οι οποίοι και θα συζητήσουν τον ρόλο του κράτους στον ψηφιακό μετασχηματισμό της υγείας. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νατάσα Σπαγαδώρου.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει πέντε ενότητες:

 • Οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις στην ψηφιακή εποχή
 • Νοσοκομεία και ψηφιακός μετασχηματισμός
 • Νέες ψηφιακές λύσεις στο χώρο της υγείας
 • Η επίδραση της πανδημίας COVID-19 στην επιτάχυνση της ψηφιακής εποχής
 • Τα φαρμακεία στην ψηφιακή εποχή

Το συνέδριο απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας, στελέχη εταιρειών ψηφιακών συστημάτων και εξοπλισμών, επικοινωνίας, φαρμακευτικές επιχειρήσεις υγείας, στελέχη εταιρειών ιατροτεχνολογικών προϊόντων, εταιρείες νοσοκομειακού και ιατρικού εξοπλισμού. Επίσης, απευθύνεται σε ερευνητές επιστημών Υγείας, μέλη επιστημονικών εταιρειών, CRO΄s, στελέχη του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΦ, των ΔΥΠΕ και Νοσοκομειακών Μονάδων,  σε φαρμακοποιούς και φοιτητές.

 

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...

Γεωγραφική Περιοχή

 • Αττική – Αθήνα
 • Κατηγορία/ες Συνεδρίου

 • Συνέδριο Φαρμακολογίας
 • Το MedicalCongress.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

  Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr