Περιφερειακό Ιατρικό Συνέδριο Με Διεθνή Συμμετοχή 3ο E.N.M.F. (Exploring Novel Medical Frontiers)

Ημερομηνία 26/01/2018 - 28/01/2018, Ολοήμερο
Τοποθεσία Grand Hotel Palace
Διεύθυνση Μοναστηρίου 305 - 307, Θεσσαλονίκη
Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας Ελληνική Εταιρεία Ανοσολογίας
Επαγγελματίας Οργανωτής / PCO Voyager
Τηλέφωνο 2310250401, 2310250403
Website www.enmf.eu

Η θεματολογία του φετινού συνεδρίου, που ξεπερνά σε συμμετοχή κάθε προηγούμενο, κινείται στους εξής άξονες:

  • οι καινοτομίες της ιατρικής πρακτικής στις διάφορες ειδικότητες
  • η σύγκλιση πολυσχιδών ερευνητικών προσπαθειών προς την εξατομικευμένη ιατρική
  • τα ζητούμενα, οι περιορισμοί και οι προοπτικές της απεικόνισης
  • η βέλτιστη οργάνωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας
  • καινοτόμα εργαλεία διοίκησης στον Δημόσιο τομέα

Προσκεκλημένοι και θεματικές ενότητες

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα χαιρετίσουν ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Βαρνάβας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Γιώργος Αγγελόπουλος, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας – Θράκης) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ σημαντικές θα είναι οι ομιλίες ελλήνων και ξένων επιστημόνων.

Μεταξύ πολλών άλλων εκλεκτών ομιλητών, ο Αν. Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης θα μιλήσει για Ερευνητικά Προγράμματα και Εξατομικευμένη Ιατρική, ο Αν. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας, η Αντιπρόεδρος του ΚΕΣΥ Χρυσούλα Νικολάου για τη Μεταρρύθμιση Ιατρικών Ειδικοτήτων, ο Δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος για τις Δημοτικές πρωτοβουλίες φροντίδας υγείας, ο Amin Rajan από το Chirec Medical Center-Βρυξέλλες για τη Stretta, μία καινοτόμα, μη χειρουργική, τεχνική για την ενδοσκοπική ανάταξη της Γαστροοισοφαγικής Παλινδρόμησης με ραδιοσυχνότητες, κ.ά.

Μερικές από τις εισηγήσεις του Συνεδρίου αφορούν στις προσπάθειες που γίνονται για την βελτιστοποίηση της παροχής υπηρεσιών υγείας, τα βασικά προβλήματα που προκύπτουν στη διοίκηση ενός ελληνικού δημόσιου νοσοκομείου, την ανάπτυξη της ιατρικής έρευνας σε συνάρτηση με την οικονομία των νοσοκομείων, αλλά και θέματα όπως Παιδιατρική και κατ οίκον νοσηλεία, Ηθικός κίνδυνος και προκλητή ζήτηση, Βιολειτουργικά τρόφιμα, Γονιδιακή τράπεζα σπάνιων νοσημάτων, Ελάχιστα επεμβατική καρδιοχειρουργική, Εξελίξεις στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, Εφαρμογές βλαστοκυττάρων και νανοσωματιδίων, κ.ά.

Σε στρογγυλές τράπεζες θα συζητηθούν θέματα όπως: Τοπική Κοινωνία και Υγεία, Στην αιχμή της Ανοσολογικής Έρευνας, Καινοτομίες στην Πυρηνική Ιατρική, Μοντέλα προσομοίωσης βιομορίων και αλληλεπιδράσεων, Η σχέση γιατρού-ασθενή.

Διοργάνωση: Νευροχειρουργικό Ινστιτούτο Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής Ιπποκράτειο ΓΝ Θεσσαλονίκης, Ελληνική Εταιρεία Ανοσολογίας, Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Ιπποκράτειο ΓΝΘ, Εργαστήριο Νευροπληροφορικής ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

Το Συνέδριο μοριοδοτήθηκε με 20 μόρια CME και η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους.

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...

Γεωγραφική Περιοχή

  • Μακεδονία
  • Κατηγορία/ες Συνεδρίου

  • Συνέδριο Ανοσολογίας
  • Συνέδριο για την Ιατρική Επιστήμη
  • Συνέδριο Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής
  • Το MedicalCongress.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

    Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr