13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer & 5ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων

Ημερομηνία 09/02/2023 - 12/02/2023, Ολοήμερο
Τοποθεσία Grand Hotel Palace
Διεύθυνση Μοναστηρίου 305-307, Θεσσαλονίκη
Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας Πανελλήνιο Ινστιτούτο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων/ Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών
Τηλέφωνο 2310909000
Email info@alzheimer-hellas.gr
Website www.alzheimer-conference.gr

13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών & 5ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων
Η καρδιά της ενημέρωσης για τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα, τις πρόσφατες παγκόσμιες μελέτες και τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την Νόσο Alzheimer και τα Νευροεκφυλιστικά Νοσήματα, θα χτυπά για 4 μέρες στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα από την Πέμπτη 9 έως και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, το παγκόσμιο ιατρικό ενδιαφέρον θα είναι στραμμένο στη Θεσσαλονίκη, όπου θα διεξαχθεί το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer και 5ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων, που διοργανώνονται από την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Ινστιτούτο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών και θα πραγματοποιηθούν υβριδικά, διαδικτυακά και δια ζώσης στο Grand Hotel Palace, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους επιστήμονες του κόσμου να το παρακολουθήσουν απ’ όπου κι αν βρίσκονται.
Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης της Κοσμητείας Σχολής Επιστημών Υγείας Α.Π.Θ, της Ιατρικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης, του Διεθνούς Ιατρικού Ολυμπιακού Συνδέσμου, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των 2 Συνεδρίων, την Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer, την Συντονίστρια του Εργαστηρίου Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων, Νευρολόγο Ψυχίατρο, Θεολόγο Καθ. ΑΠΘ, κ. Μάγδα Τσολάκη, στο διπλό αυτό συνέδριο, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί κορυφαία επιστημονική εκδήλωση της Ελλάδας, συμμετέχουν εκτός από τους γιατρούς και έμπειροι επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τη Νόσο Alzheimer και άλλα νευροεκφυλιστικά νοσήματα τόσο στον διαγνωστικό όσο και στον θεραπευτικό τομέα.
«Καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην αντιμετώπιση των νευροεκφυλιστικών νοσημάτων, θα παρουσιάσουν από την πόλη μας προς όλο τον κόσμο 300 σημαντικές εισηγήσεις από όλο το φάσμα της άνοιας και θα ανακοινώσουν κατά τη διάρκεια των 105 συνεδριακών ωρών, όλα τα νέα επιστημονικά ευρήματα . Από τα 7 διαδραστικά σεμινάρια, και τα 5 δορυφορικά συμπόσια κορυφαίοι ειδικοί του χώρου θα απαντήσουν σε επιστημονικά ερωτήματα, πρωτοπόροι ερευνητές θα μας ενημερώσουν για τα αποτελέσματα κλινικών μελετών, θα μας παρουσιάσουν χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα, ενώ Δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς θα ανταλλάξουν καλές πρακτικές και απόψεις» δήλωσε η κ. Τσολάκη, προσκαλώντας όλους όσοι ενδιαφέρονται, να παρακολουθήσουν τα Συνέδρια και να ενημερωθούν έγκυρα ακόμη και για τα νέα φάρμακα της νόσου, τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία έγκρισης από την Ευρώπη.
Το Συνέδριο πραγματοποιείται με θεματολογία αιχμής όπως η Πρόληψη, η Διάγνωση, η Ανακουφιστική φροντίδα, οι Παράγοντες κινδύνου, η Φαρμακευτική θεραπεία, η αντιμετώπιση συμπτωμάτων, η μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις, η Τεχνολογία, η Ψυχολογία, η Άσκηση, η Έρευνα, η Γενετική, οι Πολιτικές και στρατηγικές, Ψυχολογική Στήριξη Κρατικές παροχές, η Εκπαίδευση, η Εκπροσώπηση ασθενών-προσωπικά δεδομένα, Νομικά και δεοντολογικά ζητήματα από το χώρο της άνοιας.

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...

Γεωγραφική Περιοχή

  • Μακεδονία
  • Κατηγορία/ες Συνεδρίου

  • Συνέδριο Γηριατρικής
  • Συνέδριο Νευρολογίας
  • Συνέδριο Ψυχιατρικής
  • Συνέδριο Ψυχολογίας
  • Το MedicalCongress.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

    Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr