14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αλγολογίας

Ημερομηνία 06/06/2024 - 08/06/2024, 9:00 πμ - 3:00 μμ
Τοποθεσία Aquila Atlantis Hotel
Διεύθυνση Υγείας 2, Ηράκλειο
Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας Ελληνική Εταιρεία Αλγολογίας
Επαγγελματίας Οργανωτής / PCO Myrtaly Congress
Τηλέφωνο 26510 73519
Email info@myrtalycongress.gr
Website www.myrtalycongress.gr

Η Ελληνική Εταιρεία Αλγολογίας συνεχίζοντας την προαγωγή της επιστημονικής γνώσης, διοργανώνει το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αλγολογίας, το οποίο θα λάβει χώρα στις 16 – 18 Μαΐου 2024, στο Ξενοδοχείο Avra Imperial, στα Χανιά.
Tο επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου, καταρτίστηκε έτσι ώστε να αναδειχθούν σύγχρονα θέματα, όπως είναι η σύνθετη σχέση ανάμεσα στο φυσικό και ψυχοκοινωνικό περιβάλλον και η αντίληψη και εμπειρία του πόνου, καθώς ο πόνος φαίνεται ότι μπορεί να τροποποιηθεί επιγενετικά τόσο σε περιβαλλοντικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Θα συζητηθούν πιθανοί μηχανισμοί και ερμηνείες για τις διαφορές στην εμπειρία και αντιμετώπιση πόνου μεταξύ διαφορετικών εθνικών/φυλετικών ομάδων, προβάλλοντας την πολιτισμική παράμετρο της σύνθετης εμπειρίας του πόνου. Θα προβληθεί το δικαίωμα των ασθενών στη γνώση και συμμετοχή στο σχεδιασμό της διαχείρισης του πόνου τους. Θα αναφερθούν νεότερες θεραπείες καθώς και ο ρόλος των ενδογενών οπιοειδών και κανναβινοειδών στην τροποποίηση της εμπειρίας του πόνου αλλά και τα νεότερα δεδομένα για την ορθή χρήση των εξωγενών οπιοειδών και κανναβινοειδών στην αντιμετώπιση ασθενών με χρόνιο πόνο. Θα συζητηθούν οι ενδείξεις για τις επεμβατικές τεχνικές και μέσα από ένα μεγάλο αριθμό φροντιστηρίων και κλινικών περιπτώσεων θα απαντηθούν ερωτήματα σε προβλήματα της καθημερινής κλινικής πρακτικής όλων όσων ασχολούνται με την ανακούφιση του πόνου.
Στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αλγολογίας, έχουν προσκληθεί για να συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα κληθούν να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου.

Eγγραφή εδώ: https://www.e-myrtaly.gr/gr/algology2024

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...

Γεωγραφική Περιοχή

  • Κρήτη
  • Κατηγορία/ες Συνεδρίου

  • Συνέδριο Αλγολογίας
  • Το MedicalCongress.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

    Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr