2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας με τίτλο «Σχολική Ψυχολογία, Εκπαίδευση και Κοινωνία: Συνεργασίες και προκλήσεις»

Ημερομηνία 19/10/2017 - 22/10/2017, Ολοήμερο
Τοποθεσία Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Διεύθυνση -, Βόλος
Email info@schoolpsych2017.gr
Website www.schoolpsych2017.gr

Το Συνέδριο απευθύνεται σε όλους όσους ασχολούνται με τη μάθηση, την ανάπτυξη, την ψυχοκοινωνική προσαρμογή των μαθητών και τη στήριξή τους, όπως σε σχολικούς ψυχολόγους και σε άλλους ειδικούς ψυχικής υγείας, σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και σε στελέχη της εκπαίδευσης, σε κοινωνιολόγους, παιδιάτρους, σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές συναφών γνωστικών αντικειμένων, σε γονείς.

Στο επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται:
•    προσκεκλημένες ομιλίες από διακεκριμένους καθηγητές
•    συμπόσια
•    προφορικές ανακοινώσεις
•    αναρτημένες εργασίες
•    εργαστήρια εφαρμοσμένου χαρακτήρα

Οι θεματικές του Συνεδρίου περιλαμβάνουν σύγχρονες προσεγγίσεις στη Σχολική Ψυχολογία, θέματα διαχείρισης της συμπεριφοράς, ψυχοδιαγνωστικής αξιολόγησης, πρόληψης αλλά και παρεμβάσεων στο σχολικό πλαίσιο, θέματα μάθησης και ανάπτυξης, δυσκολίες συμπεριφοράς και μάθησης, στήριξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, διαπολιτισμικές προσεγγίσεις, τον πολυδιάστατο ρόλο του εκπαιδευτικού, θέματα συνεργασίας σχολείου-οικογένειας, κ.ά.

Κεντρικοί στόχοι του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη της έρευνας και των καλών πρακτικών που επιτελούνται στο πεδίο της Σχολικής Ψυχολογίας, η προαγωγή του επιστημονικού διαλόγου αλλά και η περαιτέρω ενδυνάμωση των διεπιστημονικών συνεργασιών και δεσμών της Σχολικής Ψυχολογίας με την Εκπαίδευση και με όσους την υπηρετούν καθώς και με την ευρύτερη κοινότητα. Μέσα από τις συνεργασίες αυτές καλούμαστε να απαντήσουμε στις νέες προκλήσεις που αναδύονται υπό τις νέες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.

Σας προσκαλούμε με χαρά να συμμετάσχετε ενεργά στις εργασίες του Συνεδρίου!

Οι Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής

Ειρήνη Δερμιτζάκη
Αν. Καθηγήτρια Π.Τ.Π.Ε. Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Αμάντα Φιλιππάτου
Επίκουρη Καθηγήτρια
Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, 19-22 Οκτωβρίου 2017
στο πλαίσιο του 2ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Σχολικής Ψυχολογίας που διοργανώνουν τα Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο στις 19-22 Οκτωβρίου 2017, θα πραγματοποιηθούν 5 εργαστήρια (workshops) που στόχο έχουν να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες εφαρμοσμένες γνώσεις και δεξιότητες σε καίρια θέματα Σχολικής Ψυχολογίας. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, ειδικούς ψυχικής υγείας, φοιτητές.

Οι τίτλοι των εργαστηρίων είναι:

1.    Διαχείριση σχολικής τάξης και ψυχο-εκπαιδευτικές παρεμβάσεις

2.    Μάθηση και διδασκαλία της ορθογραφίας

3.    Συμβουλευτικές και ψυχοπαιδαγωγικές παρεμβάσεις σε παιδιά/εφήβους και οικογένειες με ιδιαίτερες δυσκολίες/διαταραχές με βάση τη συστημική ψυχοδυναμική προσέγγιση και τη θεωρία της ψυχικής ανθεκτικότητας

4.    Ανάπτυξη διαφοροποιημένης διδασκαλίας

5.    Το παιδί με σχολικές δυσκολίες και η οικογένειά του σε ιατροπαιδαγωγική υπηρεσία: Η διαγνωστική προσέγγιση, η αποσαφήνιση σύνθετων κλινικών εικόνων και η ανάδειξη των πολύπλοκων ψυχικών αναγκών και δυνατοτήτων

•    Ο αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε εργαστήριο είναι περιορισμένος.
•    Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης
•    Κάθε συμμετέχων μπορεί να δηλώσει μόνο ένα εργαστήριο.

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...

Γεωγραφική Περιοχή

  • Θεσσαλία
  • Κατηγορία/ες Συνεδρίου

  • Συνέδριο Ψυχολογίας
  • Το MedicalCongress.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

    Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr