3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικών Μελετών & Έρευνας

Ημερομηνία 18/11/2021, Ολοήμερο
Τοποθεσία Online
Διεύθυνση -, -
Website www.pc-clinicaltrials.com 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των δύο προηγούμενων συνεδρίων, ο Σύλλογος Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (Σ.Α.Φ.Ε.Ε.) διοργανώνει το  3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικών Μελετών και Έρευνας, με στόχο την ανάδειξη αλλά και τη διεκδίκηση «πολιτικών» για την ανάπτυξη των Κλινικών Μελετών στη χώρα μας.

Με σεβασμό στις ανάγκες της περιόδου που διανύουμε και πρωταρχικό στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας, το συνέδριο θα διεξαχθεί και φέτος διαδικτυακά στις 18 Νοεμβρίου 2021 από τις 09:30 έως τις 15:00, με σημείο μετάδοσης την αίθουσα «ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ», στην εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ.  

Η προσφώνηση στο συνέδριο θα γίνει από τον Δρα Αντώνιο Αυγερινό, πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και γενικό διευθυντή του Σ.Α.Φ.Ε.Ε., ενώ την έναρξη των εργασιών έχει κληθεί να κηρύξει ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης.

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου είναι «Nέα δεδομένα για την ανάπτυξη των κλινικών μελετών στην Ελλάδα» και σε αυτό θα συμμετέχουν κορυφαίοι ιατροί, επιστήμονες για τα οικονομικά της υγείας, παράγοντες της φαρμακευτικής αγοράς και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας.

Στη θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνονται καίρια ζητήματα όπως

  • Στρογγυλό Τραπέζι για τις «Κλινικές μελέτες για τη COVID -19» με προεδρεύοντα τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή κ. Αθανάσιο-Μελέτιο Δημόπουλο. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι τα παρακάτω:
  • Νέα φάρμακα για την αντιμετώπιση της COVID-19
  • Η θέση της αντιθρομβωτικής αγωγής στην αντιμετώπιση της COVID-19
  • Η χημική ανοσολογική απάντηση στον εμβολιασμό έναντι του SARS-CoV-2 σε υγιείς και ασθενείς με αιματολογικά νεοπλάσματα
  • Ενότητα με θέμα «Η συμβολή των CROs και των φαρμακευτικών εταιρειών στην ανάπτυξη των κλινικών μελετών στην Ελλάδα»
  • Στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Ανάπτυξη των κλινικών μελετών στα νοσοκομεία – Ο ρόλος των ψηφιακών συστημάτων»

Το συνέδριο απευθύνεται σε ερευνητές Επιστημών Υγείας, μέλη Επιστημονικών Εταιρειών, στελέχη Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων, CRO΄s, στελέχη του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΦ, των ΔΥΠΕ και Νοσοκομειακών Μονάδων, φαρμακοποιούς και Φοιτητές.

Για περισσότερες πληροφορίες και online εγγραφή στο συνέδριο, μπορείτε να επισκεφτείτε το www.pcclinicaltrials.com

Το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικών Μελετών & Έρευνας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (Π.Ε.Φ.Ν.Ι.), του PhRMA Innovation Forum και της HACRO.

Χάρτης

Φόρτωση χάρτη...

Γεωγραφική Περιοχή

Κατηγορία/ες Συνεδρίου

  • Συνέδριο Φαρμακολογίας
  • Το MedicalCongress.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

    Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr