9ο Πανελλήνιο VIRTUAL Συνέδριο της Ελληνικής HPV Εταιρείας: HPV-λοίμωξη και σχετιζόμενες παθήσεις

Ημερομηνία 28/05/2021 - 30/05/2021, 8:30 πμ - 3:00 μμ
Τοποθεσία
Διεύθυνση ,
Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων (HPV)
Επαγγελματίας Οργανωτής / PCO MDcongress
Τηλέφωνο 2106074200
Email md@mdcongress.gr
Website mdcongress.gr/event/9hpv-2021/

Αγαπητοί κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
με ιδιαίτερη ευχαρίστηση σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο 9ο Πανελλήνιο HPV Συνέδριο, που διοργανώνει η Ελληνική HPV Εταιρεία [Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων (HPV)], με θέμα «HPV-λοίμωξη και σχετιζόμενες παθήσεις» από 28 έως και 30 Μαΐου 2021.
H άμεση συσχέτιση της HPV λοίμωξης με την πρόκληση καλοήθων αλλά κυρίως κακοήθων νοσημάτων σε διάφορα όργανα του σώματος καθιστά προφανή την ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης των επαγγελματιών υγείας και των επιστημόνων με σχετικό γνωστικό αντικείμενο, όπως Μαιευτήρων-Γυναικολόγων, Παιδιάτρων, Ωτορινολαρυγγολόγων, Ουρολόγων, Δερματολόγων, Παθολογοανατόμων, Κυτταρολόγων, Στοματολόγων, Οδοντιάτρων, Ογκολόγων, Γαστρεντερολόγων, Χειρουργών, Βιολόγων, Επιδημιολόγων, Γενικών Ιατρών, Μαιών-Μαιευτών, Επαγγελματιών Δημόσιας Υγείας, κ.ά.
Σκοπός του Συνεδρίου είναι τόσο η απόκτηση νέας γνώσης σχετικά με την HPV λοίμωξη και τις συνέπειές της, όσο, ιδιαίτερα, η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων και επιστημονικών φορέων του εσωτερικού και εξωτερικού και η επιστημονικά τεκμηριωμένη καθοδήγηση ατόμων, οργανισμών και υπηρεσιών υγείας, για την εφαρμογή πλέον στην καθημερινή πράξη όλων των δυνατοτήτων που προσέφερε η αντίστοιχη επιστημονική και τεχνολογική εξέλιξη των τελευταίων δεκαετιών, με τελικό στόχο την ελάττωση και πλήρη εξάλειψη αυτών των νοσημάτων.
Ως εκ τούτου, οι νέες δυνατότητες στην πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη των HPV-σχετιζόμενων νοσημάτων σε γυναίκες και άνδρες, η αλλαγή στο μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενο υπόδειγμα πρόληψης του τραχηλικού καρκίνου, η εμπειρία από την εφαρμογή διεθνώς του εννεαδύναμου HPV-εμβολίου, η οικονομική θεώρηση της πρόληψης, διάγνωσης και αντιμετώπισης των HPV-σχετιζόμενων παθήσεων από πλευράς Δημόσιας Υγείας, θα αποτελέσουν, μεταξύ άλλων, τα κύρια θέματα του Συνεδρίου. Το βάρος, βέβαια, της θεματικής θα επικεντρωθεί στην αδήριτη αναγκαιότητα εφαρμογής του συνδυασμού HPV εμβολιασμού και HPV testing με τη μεγαλύτερη δυνατή πληρότητα.
Η διεθνής κατάσταση, όσον αφορά στις δυνατότητες πρόληψης, τουλάχιστον του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, εξελίσσεται όλο και πιο ενθαρρυντικά, και πλέον γίνεται συζήτηση για την εξάλειψη της νόσου και για το πόσο πιο γρήγορα μπορεί αυτή να επιτευχθεί, ακριβώς με την σωστή συνδυασμένη εφαρμογή του HPV εμβολιασμού και του HPV testing. Η Αυστραλία μιλά για 15-20 έτη (!), η Σκανδιναβία έπεται και υπάρχουν υπολογισμοί για το πλείστον των κρατών μέχρι το τέλος του αιώνα. Ας ελπίσουμε ότι και η Ελλάδα θα έχει ενθαρρυντικά αποτελέσματα όχι στο τέλος αλλά (ίσως) στο μέσον του αιώνα.

Λόγω του πολύπλευρου ενδιαφέροντος που προσλαμβάνει καθημερινά η HPV λοίμωξη και οι συνέπειές της για τους ιατρούς και επιστήμονες που ασχολούνται με HPV-σχετιζόμενες παθήσεις, θα διοργανωθούν και πάλι HPV Σεμινάρια ανά ειδικότητα.

Ειδικά κατά την διάρκεια αυτού του Συνεδρίου, ως ανταπόκριση στην έκκληση για δράση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) με στόχο την παγκόσμια εξάλειψη του καρκίνου τραχήλου μήτρας ως προβλήματος δημόσιας υγείας, η Ελληνική HPV Εταιρεία ανέλαβε, με την συνεργασία και άλλων Πανελληνίων Φορέων, την διοργάνωση της 1ης ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ Π.Ο.Υ. ΠΡΟΣ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ, ΜΕ ΑΡΧΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2030. Στην Διάσκεψη αυτή θα λάβουν μέρος σχετιζόμενοι Φορείς, Επιστημονικές Εταιρείες και Ενώσεις καθώς και Όμιλοι και Σωματεία ασθενών και υγιών πολιτών, οι οποίοι θα εκφράσουν συνολικά την υποστήριξή τους προς ανάλογο κείμενο του Π.Ο.Υ. Θα ακολουθήσει κοινοποίηση προς το ευρύ κοινό της χώρας μας και προς την Πολιτεία με σκοπό την προώθηση του HPV εμβολιασμού και του αποτελεσματικού προσυμπτωματικού ελέγχου, με στόχο την επίτευξη και στην χώρα μας τουλάχιστον των στόχων του Π.Ο.Υ. για το έτος 2030.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής HPV Εταιρείας θα φροντίσει για την αρτιότερη δυνατή διοργάνωση του 9ου Πανελληνίου HPV Συνεδρίου και ελπίζει στην αθρόα, ενεργό και διαδραστική συμμετοχή σας.

Θ. ΑΓOΡΑΣΤOΣ
Πρόεδρος του Συνεδρίου
Πρόεδρος της Ελληνικής HPV Εταιρείας

Χάρτης

Δεν υπάρχει Χάρτης

Γεωγραφική Περιοχή

Κατηγορία/ες Συνεδρίου

 • Συνέδριο για την Ιατρική Επιστήμη
 • Συνέδριο Γυναικολογίας
 • Συνέδριο Δερματολογίας
 • Συνέδριο Ιατρικής Εκπαίδευσης
 • Συνέδριο Μαιευτικής
 • Συνέδριο Νεογνολογίας και Εμβρυολογίας
 • Συνέδριο Ογκολογίας
 • Συνέδριο Ουρολογίας
 • Συνέδριο Παιδιατρικής
 • Συνέδριο Χειρουργικής
 • Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας
 • Το MedicalCongress.gr είναι ανεξάρτητο Ενημερωτικό Site Συνεδρίων. Δεν διοργανώνει, δεν έχει σχέση με τα αναφερόμενα Συνέδρια και δεν έχει άλλες πληροφορίες. Προσπαθούμε για την ορθότητα των πληροφοριών. Αλλά να τις επιβεβαιώνετε.

  Παρακαλούμε τους Διοργανωτές να μας στέλνουν τις Διορθώσεις ή τις Συμπληρωματικές πληροφορίες των Καταχωρημένων Συνεδρίων στο e-mail: elena [at] synedrio.gr